Manligt, kvinnligt, mänskligt

Manligt, kvinnligt, mänskligt

church-2658755_1280

Någon som hade en modern människosyn var Jesus Kristus på den tiden han gick omkring här på jorden. Jag vet att detta konstaterande retar en hel del människor. Religiösa, feminister, ateister o.s.v, o.s.v. Jesus sa: “Nu är jag varken man eller kvinna, Jude eller Grek, slav eller fri – nu är jag allt i alla.” Detta sa han för 2000 år sedan. Parafraserat till dagens villkor så sa han att han utplånade mans- och kvinnorollerna, skillnaden mellan kvinnor och män utplånades – och Jesu sinnelag skulle prägla alla; oavsett kön, samhällsklasser, religion, politiska ståndpunkter etcetera. Jag tror det var exakt det han menade – även om de flesta sätter en större ära i att missförstå allting med flaggan i topp – samtidigt. Bananrepubliken lever gott på att missförstå under skrik och skrän – på samma gång. Ingen vågar opponera sig, ingen vågar ha en åsikt; alla har rätt till att ha fel.

Jesus var revolutionär, långt före sin tid – och de religiösa avrättade honom. De tålde inte att han ifrågasatte deras maktstrukturer. Dessa maktstrukturer lever och har hälsan än idag.

Vad man har gjort är att man har använt de religiösa skrifterna för att slå folk i huvudet med dem. Man har insett att med allt missförstånd och alla felaktiga sätt att tyda dessa religiösa skrifter – följer en enorm makt. Över kvinnor till exempel. Och faktum är att många av de religiösa skrifterna uppmuntrar till alla former av sjukligt maktmissbruk och ofta ren psykopati – om man missförstår dem på rätt sätt.

Detta med att kvinnan ska underordna sig mannen till exempel. Ja – så står det men i versen efter denna så står det att mannen ska ära och hedra sin hustru – den versen glömmer man alltid bort i religiösa kretsar. Och politiska. De politiska och religiösa kretsarna har det gemensamt att de missförstår samma vers och slår omgivningen i huvudet med samma missförstånd – och så lever de alla lyckliga i alla sina dar; störst, bäst och vackrast och med de högsta skriken och det största högmodet. “Vi vet BÄST”. Brrr.

Anledningen att det står i religiösa skrifter, som Bibeln, att kvinnan ska underordna sig mannen är för familjens skull. Man beslutar redan innan man ingår i ett partnerskap vem som ska lämna walk over vid en diskussion  – för husfridens och familjens skull. Detta har således INGENTING med att kvinnan skulle ha ett mindre värde än mannen att göra – därför att så är det inte. Den som hävdar att kvinnan skulle ha mindre värde därför att hon har en skåra mellan benen i stället för ett bihang att kissa med – är oerhört ointelligent och man bör i bästa fall låtsas som att vederbörande inte finns.  Man ska inte bevärdiga oerhört korkade uttalanden med uppmärksamhet för då kan dåren öppna munnen igen – och det är det ingen som vill.